KENALI SKSAT :

Blog yang akan mengumpul dan memapar mengenai sejarah, peristiwa,aktiviti, kejayaan, perkembangan serta gambar-gambar sk. sultan ahmad tajuddin, jitra, kedah sebagai sebuah sekolah berprestasi tinggi dan sekolah kluster kecemerlangan yang mungkin akan menjadi sejarah atau satu nostalgia pada satu masa nanti..

PENTADBIRAN
GURU BESAR : K.THACANAMURTHY
PK PENTADBIRAN : HJ.ABD.WAHAB B. MD.NOOR
PK HE MURID : AB.RASHID B. ABDULLAH
PK KOKURIKULUM : MOHD NIZAM B. SAIDIN
PK PEND.KHAS : HJH.HAYATI BT. ARIFIN


JUMLAH GURU : 84 ORANG

JUMLAH MURID : 1077 MURID

MISI; Memberi pendidkan terbaik bagi melahirkan modal insan cemerlang selaras dengan aspirasi negara

VISI : SKSAT SEKOLAH TERBAIK PERINGKAT ASEAN

Thursday, August 5, 2010

Sumbangan Alumni

Pihak Pengurusan Blog SK.Sultan Ahmad Tajuddin mengalu-ngalukan kepada bekas-bekas pelajar SKSAT, SSAT,SATS (sama saja) untuk mengirim gambar-gambar lama tentang aktiviti tuan puan atau sejarah semasa di sini dulu untuk dimasukkan ke blog alumni SKSAT yang akan diujudkan nanti. Gambar- gambar tersebut boleh dihantar ke Facebook SKSAT atau emel adhaisya@gmail.com.Sila masukkan nama pengirim dan tahun serta peristiwa tuan puan berada di SKSAT untuk dimasukkan sebagai kenangan abadi disini.Kepada bekas-bekas pelajar sejak dari 1956 yang telah memberi serta yang akan memberi respon, diucapkan terima kasih.
(Juga ditujukan kepada anak atau cucu kepada bekas sekolah ini dapat memberi kerjasama sekiranya tahu yang ayah dan ibu serta datuk nenek yang masih menyimpan nostalgia lama dapat memberi kerjasama ini)

No comments:

Post a Comment